De berichtendienst is oorspronkelijk opgezet om gemeenteleden tijdig te informeren in geval van een overlijden van een gemeentelid, zodat dit bekend is vóórdat iemand begraven of gecremeerd is. Inmiddels wordt deze berichtendienst ook gebruikt om een urgent bericht door te geven, zoals het afgelasten van de kerkdiensten vanwege het Coronavirus.

Inmiddels hebben 30 gemeenteleden zich al aangemeld voor deze berichtendienst. Heeft u dat nog niet gedaan, en wilt u graag tijdig op de hoogte gehouden worden van bijzondere gebeurtenissen, dan kunt u zich nog steeds aanmelden door een email te sturen aan Heeft u geen e-mail, maar wilt u toch graag geïnformeerd worden, dan kunt u zich toch aanmelden bij ondergetekende. Wij zorgen dan dat u in voorkomende gevallen een berichtje thuis ontvangt.

Bij het versturen van een bericht wordt uw privacy gewaarborgd. De email adressen van anderen zijn niet zichtbaar. Vanwege het vaak vertrouwelijke karakter van de berichten is deze dienst voorbehouden aan geregistreerde leden van onze gemeente.

Roel van den Bosch ,

We leven in een onzekere tijd omdat in verband met het coronavirus samenkomsten zijn verboden. De kerkenraad wil u laten weten, hoe het in de komende weken zal gaan in onze gemeente.

Wat gaat er NIET door:

De bijeenkomst op 31 maart “oases in de woestijn”. 

De lente middag van 13 mei.

Alle kerkdiensten in de maand april, dus inclusief Goede Vrijdag 10 april en Pasen 12 april.

De Oecumenische Vesperdienst op 6 april in het Kruispunt in Geldrop.

Half april zal de kerkenraad de situatie opnieuw bekijken en een besluit nemen over de maand mei.

Wat gebeurt er WEL:
RTV Horizon zendt op zondag 29 maart om 11.00 uur een dienst uit vanuit Budel, waar onder andere ds M. van Nie en pastoor W. van Meijl zullen voorgaan. Deze dienst wordt elk uur herhaald tot 18:00 uur.

RTV Horizon zendt op zondag 5 april om 11.00 uur een dienst uit vanuit onze Protestantse kerk te Heeze, met ds M. van Nie en pastoor W. van Meijl. Deze dienst wordt elk uur herhaald tot 18:00 uur.

Op zondag 12 april, het feest van Pasen, zal ds M. van Nie om 10:00 uur in onze kerk een korte sobere dienst houden, die wordt uitgezonden via de live stream. Zo kunnen we met elkaar Pasen vieren.

Dagelijks zijn er via RTV Horizon “geestelijk vitamientjes” te bekijken. Dit zijn korte bemoedigende woorden, speciaal toegespitst op deze tijd. Deze worden verzorgd door ds M. van Nie en pastoor W. van Meijl.

De PKN zendt, in samenwerking met de EO, elke zondag om 9:20 uur op NPO 2 een korte meditatieve dienst uit. Deze dienst komt vanuit de kapel van het Dienstencentrum van de PKN in Driebergen.

De dienst op zondagmorgen is voor de gemeente van Christus het kloppend hart. Het doet pijn dat dat niet door kan gaan. Laten wij met elkaar vasthouden aan het geloof dat niets ons kan scheiden van de liefde van Christus.

Namens de kerkenraad, veel goede moed gewenst, en een vriendelijke groet,
Mirjam van Nie

Bericht van geboorte, verhuizing of van overlijden wordt niet altijd automatisch door de burgerlijke gemeente aan de ledenadministratie van de PKN doorgegeven. Sommige personen hebben zelfs nadrukkelijk aangegeven dat zij geen toestemming geven om deze informatie door de gemeente aan de kerk door te geven. Soms komen we bij toeval achter een verhuizing of een overlijden. Daarom vragen wij u vriendelijk om een bericht van verhuizing, geboorte, overlijden en dergelijke ook aan onze eigen ledenadministratie door te geven.
Roel van den Bosch,

KerkTV

De kerkdienst is live te volgen via de website van www.kerkdienstgemist.nl 

Ook is de dienst eventueel later te bekijken. Wilt u gebruik maken van KerkTV, dan kunt u zich per email aanmelden bij de beheerder van KerkTV;